Examenul pentru grade mari (centuri roşii)

Examenul pentru grade mari (centuri roşii)

În data de 06 Mai 2011 a avut loc în Ho Chi Minh City, Vietnam, examenul naţional pentru grade mari (centuri roşii), examen care se organizează în mod tradiţional o dată pe an şi la care iau parte candidaţi din toate provinciile Vietnamului.

Semnificaţia deosebită a acestui moment a constat în aceea că a fost primul examen de această anvergură organizat sub conducerea Marelui Maestru Nguyen Van Chieu, 9 Dang de cân11950234_1135424966485715_3161798352130249253_od acesta fusese numit în 2010 în fruntea şcolii Vovinam Viet-Vo-Dao de către Maestrul Patriarh Le Sang.

Florin Macovei, Director Tehnic Naţional pentru România, care obţinuse gradul de 4 Dang în 2005 prin examen în faţa Maestrului Patriarh Le Sang, a fost invitat cu această ocazie de către maestrul său, Marele Maestru Nguyen Van Chieu, să susţină examenul pentru gradul de 5 Dang.
Acesta, la rândul său, a invitat pe trei dintre cei mai vechi elevi ai săi, Angel Mititelu, Gheorghe Pricop şi Ionuţ Nechita, care îndeplineau condiţiile cerute, să susţină examenul pentru gradul de 4 Dang.

Astfel, într-o atmosferă solemnă, delegaţia României a susţinut alături de colegii vietnamezi şi a promovat cu rezultate deosebite examenele pentru gradele superioare.

poza2Grupele au fost destul de numeroase iar nivelul de pregătire ridicat.

Pentru examenul de 4 Dang au fost înscrişi în total 54 de practicanţi, în afara celor trei români toţi ceilalţi fiind vietnamezi, mulţi dintre ei fiind sportivi de top şi campioni naţionali şi internaţionali, printre care şi fiul Marelui Maestru Nguyen Van Chieu, Nguyen Binh Dinh, preşedinte al Asociaţiei de Vovinam Viet-Vo-Dao a oraşului Ho Chi Minh, multiplu campion.
Rezultatele delegaţiei noastre au fost foarte bune, cu doi candidaţi, respectiv Gheorghe Pricop şi Ionuţ Nechita în primii patru. Doar o accidentare a făcut ca Angel Mititelu să nu se afle lângă colegii săi, acesta primind oricum aprecieri deosebite pentru voinţă şi caracter şi plasându-se, în ciuda accidentării, în prima jumătate a grupei ca rezultat. De menţionat că nu toţi participanţii au promovat examenul.
Pentru examenul de 5 Dang s-au înscris un număr de 15 candidaţi, Florin Macovei obţinând de asemenea un calificativ bun şi plasându-se pe locul trei în ordinea rezultatelor. Partener pentru probele perechi i-a fost ca întotdeauna în ultimii 12 ani la antrenamentele şi examenele din Vietnam, vechiul său prieten Nguyen Van Cuong, 4 Dang, un mare campion şi un om de mare caracter.

Pe ansamblu, impresia lăsată de delegaţia României a fost foarte bună. Practicanţii noştri s-au făcut remarcaţi nu doar prin talie, media de greutate a delegaţiei noastre fiind aproximativ dublul mediei de greutate a practicanţilor vietnamezi, ci mai ales prin nivelul tehnic şi abilitatea marţială.

Distribuie:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *